Naast de verplichte schrijfopdrachten die onderdeel uitmaken van de opleiding Criminologie, levert een aantal studenten ook regelmatig een bijdrage aan het digitale CIA magazine. Periodiek zullen wij op CrimEUR berichten over deze boeiende stukken van onze studenten.

 

Making a Murderer – Sanne Paras

In 2015 verraste Netflix menigeen met tien meeslepende afleveringen van de serie ‘Making a Murderer´. Mocht seizoen 1 je nog niet heeft overtuigd dat Steven Avery en zijn neefje onschuldig zijn, dan brengt seizoen 2 daar snel verandering in. Meer over het tweede seizoen van Making a Murderer lees je hier.

 

De echte Hannibal Lecter – Jill Stigter

Issei Sagawa is een man die niet veel mensen zullen kennen. In 1981 werd Sagawa in Parijs betrapt op het dumpen van het lijk van de Nederlandse studente Renée Hartevelt. Bij een inspectie werden in plastic gewikkelde lichaamsdelen van de studente aangetroffen en bleek bovendien dat diverse delen van haar lichaam tot op het bot gefileerd waren. Sagawa bekende na zijn arrestatie dat hij dit had gedaan met het doel het vlees te eten. Hier lees je meer over deze echte Hannibal Lecter.

 

Verkrachting volgens het boekje – Julie Le Sage

Verkrachting: een misdaad die door veel mensen verafschuwd wordt, maar waar lang niet altijd aangifte van wordt gedaan. Tegenwoordig worden verkrachtingen steeds vaker gemeld bij de politie. Deze ontwikkeling kent echter ook een keerzijde. Wetenschappers gaan er namelijk van uit dat een op de twintig aangiften van verkrachting vals is. Hoe kan een aangifte van verkrachting op waarheid worden getoetst? Meer over een checklist die het onderscheid zou kunnen maken tussen echte en valse aangiftes van verkrachting lees je hier.